PRIMA PAGINA»Joe Satriani la Sala Polivalentă Cluj-Napoca
REPREZENTATII

Joe Satriani la Sala Polivalentă Cluj-Napoca

Pe 13 octombrie, legendarul Joe Satriani va concerta la Sala Polivalenta din Cluj Napoca, alături de membrii trupei sale, Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) și Mike Keneally (clape, chitara), însoțit de cele patru celebre chitări ale sale, evoluții incredibile, ce vor cufunda publicul într-o reverie imposibil de uitat.

În urma succesului uriaș înregistrat la București, în anul 2013, cand a concertat pentru prima dată în prezența celor peste 4.000 de spectatori extaziați ce au umplut Sala Palatului din capitală până la refuz, rockstarul Joe Satriani a adăugat România pe lista turneului european ”The Shockwave Tour” din acest an.

Show-ul programat în România va cuprinde unele dintre cele mai apreciate şi mai ascultate melodii ale virtuozului chitarei, printre care: “The Crush of Love”, “Satch Boogie”, “Shine On American Dreamer”, “Cryin’” sau “Always with me, always with you”, de altfel, cea mai iubită piesă din repertoriul îndrăgitului artist.

Satriani și-a câștigat prestigiul internațional după lansarea albumului ”Surfing with the Alien” în 1987. Chitaristul ajunge în România dupa 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizari la premiile Grammy și numeroase alte trofee. Și-a început cariera prin a preda chitara, și i-a avut ca elevi, printre altii, pe Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica) sau Bryson David (Counting Crows).

La începutul carierei sale, destinul lui Joe Satriani părea mai degrabă de profesor şi mentor decât de interpret. I-a avut ca elevi pe unii dintre cei mai importanţi chitarişti ai decadelor '80 şi '90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows). Toţi aceşti muzicieni spun că "Satch" le-a fost de nenumărate ori sursă de inspiraţie, iar fanii lor pot auzi influenţa incredibilei expertize tehnice a lui Joe în interpretarea elevilor săi.

De la lansarea "Surfing with the Alien", albumul care i-a adus succesul comercial şi l-a propulsat în lumina reflectoarelor, lucrurile s-au schimbat şi Satriani a fost votat de numeroase ori cel mai bun chitarist de cititorii celor mai prestigioase reviste muzicale din lume.
Satriani l-a însoţit pe Mick Jagger în primul său turneu solo internaţional şi a cântat alături de Deep Purple în turneele în Japonia şi Europa, cimentându-şi reputaţia de instrumentist.

În 2009, el a făcut echipă cu Sammy Hagar şi Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot. Albumul de debut al trupei a fost un succes internaţional, primind premii în Statele Unite ale Americii, Canada şi Europa. De asemenea, revista Classic Rock a numit-o cea mai bună formaţie nouă a anului 2009.
În octombrie 2010, Joe Satriani şi-a lansat cel de-al 11-lea album de studio, "Black Swans and Wormhole Wizards", apariţie umată de turnee în America de Nord şi Europa.

În paralel, în anul următor, al doilea album "Chickenfoot" a fost lansat, cu critici excelente, şi a fost, de asemenea, urmat de un turneu european al trupei, care a coincis cu vestea că Satriani înregistrează un album solo nou, a cărui lansare la nivel mondial a avut loc în luna mai a anului 2013.

Satriani este puternic influențat de simboluri ale muzicii ca Jimi Hendrix, Eric Clapton, Jimmy Page și Jeff Beck. Din 1988 Satriani folosește chitara Ibanez JS Series, vanduta în numar mare în magazine.

Nu ți-ai luat încă bilet? Un simplu click te va duce în magica lume a muzicii de calitate. Detalii complete aici.MULTIMEDIA

© Copyright Quantum Media 2019. Toate drepturile rezervate.